*БУМБОКС*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*БУМБОКС*

Бумбокс - український фанк-, хіп-хоп- і рок-гурт. Утворений 2004 року в Києві вокалістом гурту "Графіт" Андрієм Хливнюком і гітаристом гурту "Тартак" Андрієм "Муха" Самойлом. 

У квітні 2005 року в короткі терміни в студії "!SubmarinStudio" було записано перший альбом - "Меломанія".

У 2006 році на лейблі Moon records вийшла друга платівка "Бумбокса" "Family Бізнес", що отримала на території України золотий статус (на сьогоднішній день продано близько 100 тисяч примірників диска). Незабаром вийшло відео на пісні "Ким ми були" і "Квіти в волоссі", зняте Віктором Придуваловим. Російська кінокомпанія "АСТ" запропонувала музикантам попрацювати над саундтреком для фільму Петра Точиліна. У картині прозвучали п'ять музичних фрагментів авторства "Бумбокс" - чотири з альбому "Меломанія" і один з "Family Бізнес".

Влітку 2007 року композиція "Вахтерам" потрапила в ефір радіостанцій Росії. 19 вересня Moon Records випустила міні-альбом "Бумбокса" - "Тримай". Композиція "та4то" потрапила в ротації московських радіостанцій. На цю пісню було знято відеокліп, режисером якого виступили Володимир Якименко та Pistolet Films.

Згодом "Бумбоксом" зацікавилися російські звукозаписні компанії, і з фірмою "Моноліт" було підписано контракт на видання альбомів "Меломанія" і "Family Бізнес" у Росії, чий вихід відбувся 10 червня 2008 року. Російське видання дисків відрізняється оформленням і повним набором кліпів до кожної платівки.

Наприкінці грудня 2009 року гурт випустив спільний альбом із київським діджеєм Tonique. Платівка в Україні вийшла під назвою "Бленди, мікси та інші музичні пародії". Російське видання альбому випустила компанія "Монолит", в один день з українським, під назвою "Бленды, миксы и другие музыкальные пародии". До альбому увійшли 11 реміксів на старі хіти гурту. Як бонус, платівка містить композицію "Сome Аround" англійською мовою.

24 червня 2010 року в київському "Crystal Hall" відбулася презентація нового альбому - "Все включено", на якому були присутні 2 нові пісні і 2 кавер-версії, а також старі пісні гурту.

10 листопада 2011 року вийшов четвертий номерний альбом гурту - "Середній Вік" (у російській транскрипції "Сэрэдний Вик" - "Средний Возраст"). Надалі альбом "Середній Вік" було видано на вініловій платівці.

Восени 2013 року гурт представив новий альбом під назвою "Термінал Б", натхненний частими перельотами колективу, а також записом пісень безпосередньо в терміналі українського аеропорту. В альбомі "Термінал Б", традиційно для "Бумбокса", пісні на різні теми з одним настроєм. Тут є треки, які можна віднести як до ранньої творчості гурту, так і до "електричного періоду". Надалі альбом було випущено на вініловій платівці.

 

Бумбокс
Андрій Хливнюк - вокал, тексти
Андрій Самойло - гітара
Валентин Матіюк - діджей
Денис Левченко - бас-гітара
Олександр Люлякін - ударні
Павло Литвиненко - клавіші

Бумбокс Family
Олексій Согомонов - продюсер
Борис Гінжук - концертний директор
Ігор Мельник - звукорежисер
Кирило "Космос" Виноградов - відеорежисер
Tonique Lee Deejay - діджей (штатний діджей гурту ТНМК)

Дискографія

*БУМБОКС*
Термінал Б
Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024