News
Следующая

«Журавлі»: гурт «ТІК» присвятив пісню пам’яті всіх, кого забрала війна

2023-05-18

Про те, що болить кожному українцю.

Про тих, про кого неможливо не думати…

Нова пісня і кліп гурту «ТІК» «Журавлі» — присвята всім, хто віддав життя за Україну.

Про побратима.. батька… сина… брата… матір… дочку… сестру… онука… учня… вчителя… колегу…сусіда…друга... Про кожного українця і українку, подих яких обірвала війна.

«Існує легенда, що саме із журавлями душі загиблих воїнів повертаються до рідної землі і своїх домівок, де досі чекають... Саме тому нову пісню ми назвали «Журавлі», — говорить фронтмен «ТІК» Віктор Бронюк. — Якщо не рахувати перезапуск «Люби ти Україну», це перша прем’єра нашого гурту з початку повномасштабної війни. Не тому, що всі ці місяці нам не було, що сказати. А тому, що сказати хотілось саме те, що йде від серця».

В основі пісні — вірш «Присвята загиблому солдату» поетеси Анни Осадчої, який вона надіслала Віктору Бронюку у Instagram. Музикант каже: шанувальники часто діляться своєю творчістю, та саме цей вірш він прочитав — і серце одразу відгукнулося кожному слову.

Лідер «ТІК» дописав приспів та музику. Оскільки частина учасників гурту зараз мобілізовані й проходять службу у лавах ЗСУ, записували пісню малим складом.

Фортепіано, акустична гітара, перкусія, труба — кожна нота торкається найтонших струн душі.

«Хоч пісня вийшла сумна, зате дійсно щира і близька кожному. Коли ми розпочали репетиції, зізнаюся: ледве вдавалось стримати клубок у горлі, — ділиться лідер «ТІК». — За час війни, на жаль, всі ми втратили багатьох рідних і друзів. На полі бою загинув син дружини нашого барабанщика Роман Ратушний… Під час окупації Чернігівщини на власному подвір’ї від влучання снаряда «Граду» загинув тесть нашого бас-гітариста… Щодня маємо непоправні втрати найкращих синів і доньок України, які кохали, мріяли, будували плани на майбутнє, але їхні життя обірвав ворог і війна».

Кліп на нову пісню «ТІК» зняв режисер Роман Веркулич, з яким гурт співпрацює вже багато років.

Чорно-біле відео має дві сюжетні лінії. У першій — Віктор Бронюк з музикантами грають концерт для тих, хто через війну, на жаль, наживо його вже не почує. У другій — образи рідних, які до останнього чекають своїх Героїв.

У фіналі кліпу воїн ЗСУ постає у образі розіп’ятого Ісуса Христа. Жертовність кожного, хто став на захист України — це не просто символи, а, на жаль, щоденна реальність.

Цвинтарі у кожному місті всипані свіжими могилами захисників, які віддали життя за свободу України.

«Хотілося би хоч зараз підвести риску, та, на жаль, втрати ще будуть продовжуватися — аж поки не здобудемо Перемогу, — говорить Віктор Бронюк. — Маємо пам’ятати кожного і ту найвищу ціну, яку українці віддають за незалежну Україну. Мусимо робити висновки, щоб не допустити нічого побідного у майбутньому, і завжди цінувати здобуту свободу й можливість жити у вільній країні. Вічна слава кожному Герою!»

 

Дивіться кліп на пісню «Журавлі» від гурту ТІК за посиланням: https://youtu.be/KALD5tbU4EY

А також слухайте пісню «Журавлі» за посиланням: https://tik.fanlink.to/Zhuravli

Discography

subscribe to news
© 2018 - 2024 All rights reserved. Moon Records. Created by SEOTM Digital Agency