Рус

*МАРІЯ БУРМАКА*

ОФИЦИАЛЬНЫЕ РЕСУРСЫ

*МАРІЯ БУРМАКА*

Марія Бурмака народилася 16 червня 1970 року у місті Харків. Марія — українська співачка, Народна артистка України, кандидат філологічних наук.Марія народилася у сім'ї викладачів. Закінчила музичну школу за класом гітари. У 1987 році вступила на філологічний факультет Харківського університету. Ще у студентські роки почала писати пісні. Марія Бурмака є двоюрідною сестрою Юрія Павленка. Донька — Ярина (1995). 
Перемога на фестивалі «Оберіг» у Луцьку 1989 та на «Червоній руті» (друга премія) дала початок її музичній кар'єрі. Фірма «Кобза» випустила касету її пісень під назвою «Ой, не квітни, весно…». В червні 1990 року Бурмака виборює звання «Лауреата» в Каневі на Всеукраїнському фестивалі «ДЗВІН».
Восени 1991 року Бурмака записала на канадській фірмі «Євшан» свій перший компакт-диск «Марія» з композиціями у стилі нью-ейдж. Цього ж року співачка переїхала до Києва. Почала плідно співпрацювати з композитором й аранжувальником Миколою Павлівим. 
У 1993 році Бурмака перемогла у хіт-параді «12 — 2» на радіо «Промінь» (пісні «Лишається надія», «Єдиного слова заради», «Ходить сон» і «Я люблю твої кроки»). Восени 1994 року співачка презентувала свій другий компакт-диск  — «Лишається надія».
Протягом 1990-х років М. Бурмака працювала телеведучою на каналі «СТБ» («КіН», «Рейтинг», «Хто там», «Чайник») та УТ-1 («Створи себе»).
Була активною учасницею практично всіх подій української історії, починаючи з фестивалю «Червона рута» (1989) і «Студентського голодування на Граніті» (1990) до «Помаранчевої Революції» (2004) та «Революції Гідності» (2013-2014).
1997 року Марія отримала звання Заслуженої артистки України. Протягом наступних років записала альбоми: «Знову люблю» (1997), «Із янголом на плечі» (2001), «МІА» (2002), ремікс-версія «I AM» (2003), «№ 9» (2004), «Ми йдемо! Найкраще» (2004).
Пісні Бурмаки набули популярності й за кордоном. Хіти «Хто я така є» і «Сонцем небом дощем» звучали на польських fm-радіостанціях. Проте, спроба видати збірку пісень польською мовою так і не була зреалізована. 
Грудень 2004 року — вихід компакт-диску «Ми йдемо», збірка вибраних пісень з 10 альбомів. 
Протягом 2005 року Марія Бурмака записала кілька англомовних версій своїх пісень і зняла нові кліпи, дала благодійні концерти у Північній Америці. Була запрошена з лекцією до професорського клубу Колумбійського Університету (Нью-Йорк). Співачка виступила на найбільшому українському фестивалі у США «Верховина» та фестивалі «Лемківська ватра» у Польщі. Взяла активну участь у соціальній акції «Не продавайся», благодійних акціях «ВІЛ/СНІД Альянсу» та «Мережі людей, що живуть з ВІЛ» (2006).
У 2007 році Марію Бурмаку нагороджено Орденом княгині Ольги III ступеня. Вона видала колекцію MP3 на двох дисках «Всі альбоми Марії Бурмаки», а у 2008 році — CD «Саундтреки». До альбому увійшли пісні «Пробач», «Не тому», «Попрощатись не зуміли», «З Днем Народження, Сонце!».

2008 року була членом журі літературної премії «Книга року Бі-Бі-Сі».

2009 року Марія була удостоєна почесного звання «Народна артистка України».

2010 року — запис спільного альбому «Don't laugh at me/ Не смійся з мене» у рамках кампаніі Operation Respect спільно із Пітером Ярроу («Peter, Paul and Mary»). А у 2011 році спільний виступ на фестивалі Союзівка (Soyuzivka).

З травня 2011 — Марія Бурмака ведуча авторської рубрики «Музика Сніданку» на каналі «1+1». З вересня 2011 — була ведучою проекту «Музика для дорослих з Марією Бурмакою» на каналі ТВі.

У лютому 2014 дала сольний акустичний концерт в революційному Українському Домі для бійців Народної Самооборони.
Влітку і восени 2014 року в складі туру «Підтримаємо своїх» була з виступами в зоні АТО, в прифронтових містах і брала участь у концертах, зібрані кошти від яких були витрачені на потреби добровольчих батальйону. Займається активною волонтерською і благодійною діяльністю.
У 2014 році випустила альбом «Тінь по воді». Того ж року дала сольний благодійний концерт в Парижі, зібрані кошти були передані до фонду «Таблєточки» та взяла участь в українському фестивалі в Чикаго, зібрані кошти були перераховані в «Фонд допомоги героям».
Наприкінці 2014 року увійшла до ТОП-100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус». Взимку 2015 року співачка зіграла благодійні концерти у Великій Британії. Навесні того ж року відбулись благодійні концерти Марії Бурмаки у США. В листопаді у Канаді.
2015 рік ознаменувався в житті співачки прем’єрами пісень “Танцюй”, “Золотиста осінь” (пам’яті Миколи Мозгового), “Фрізбі”, а також кліпом на композицію “Ти”. У травні 2016 року співачка презентувала романтичний кліп на пісню “Якби ми”. А вже у вересні того ж року у концерт-холі Caribbean club вона разом із гуртом Gypsy Lyre презентувала музичну програму “Нове та улюблене”. Концерт пройшов із повним аншлагом. Окрім оновленої програми Марія також заспівала дуетом з Олександром Пономарьовим, Арсеном Мірзояном, Іванкою Червінською та Тонею Матвієнко.

​Наразі Марія Бурмака працює над новим матеріалом та часто гастролює.​

 

Відео

*МАРІЯ БУРМАКА* І якщо колись
*МАРІЯ БУРМАКА* Той, той
*МАРІЯ БУРМАКА* Не тому
*МАРІЯ БУРМАКА* Ти
*МАРІЯ БУРМАКА* Попрощатись не зуміли
*МАРІЯ БУРМАКА* Я сама
*МАРІЯ БУРМАКА* Не забувається любов
*МАРІЯ БУРМАКА* Тінь по воді
*МАРІЯ БУРМАКА* Місто ангелів
*МАРІЯ БУРМАКА* Радіохвилі
*МАРІЯ БУРМАКА* Танцюй
*МАРІЯ БУРМАКА* Скло
*МАРІЯ БУРМАКА* Сонцем, небом, дощем
*МАРІЯ БУРМАКА* Розлюби
*МАРІЯ БУРМАКА* Пробач
*МАРІЯ БУРМАКА* Не бійся жити
*МАРІЯ БУРМАКА* Якби ми
*МАРІЯ БУРМАКА* Подарунок
*МАРІЯ БУРМАКА* Що ти про мене знаєш
*МАРІЯ БУРМАКА* Рибка
*МАРІЯ БУРМАКА* Не стій
*МАРІЯ БУРМАКА* Лінія

Новини

26.02.2021

Марія Бурмака і Закон про Мову. Дитяча пісня - яскрава відповідь В той час, як днями знову піднявся хайп з приводу “мовного закону”, Марія Бурмака продовжує писати пісні українською для дітей.

18.12.2020

Щороку на День святого Миколая, білій залі Шоколадного будиночка, народна артистка України Марія Бурмака робить концерт для дітей та дорослих. Цього року в зв’язку із карантинними обмеженнями виступ відбудеться онлайн. 

Купити продукцію артиста
підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency