Рус
Новости
Наступна

Фолькльорний гурт «Рожаниця» випустили Різдвяний альбом «Загадайте колядувать!»

2018-12-21

Основою діяльністю гурту “Рожаниця” є виконання автентичних пісень, відтворення традиційної календарної та родинно-побутової обрядовості, проведення майстер-класів з народних танців та ремесел. Гурт «Рожаниця» збирав матеріали для своїх пісень в експедиціях.

«Ми побували майже у всіх куточках України, але переважна більшість репертуару «Рожаниця» — це Центральна Україна, Слобожанщина та Чернігівщина. Також ми взяли кілька пісень із західної України, але там зовсім інша постанова голосу. Для нас більш притаманне голосоведення Центральної України.

Старовинні колядки цікаві своїми діалектами. Ми повністю зберігаємо діалекти того села, у якому записана ця колядка.

Експедиція відбувається так: збираємось і їдемо до бабусь і дідусів. Іноді це експедиція за домовленістю, іноді просто наобум: приїжджаємо і питаємо, де живе старенька бабуся, або ідемо до директора сільського Будинку культури, і він нам розказує, де хто живе. Буває, експедиції проходять дуже гарно, бувають казуси, що нас і проганяють. Але, зазвичай, старі бабусі завжди приймають нас з радістю, тому що їм приємно, що молодь цікавиться такими старовинними піснями.» - гворить лідерка гурту Інна Ковтун.

Дискографія

підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency