Рус
Новости
Наступна

Марія Бурмака презентує дитячу пісню "Мова кольорова"

2021-02-26

Марія Бурмака і Закон про Мову. Дитяча пісня - яскрава відповідь В той час, як днями знову піднявся хайп з приводу “мовного закону”, Марія Бурмака продовжує писати пісні українською для дітей.

В грудні минулого року, за підтримки УКФ, Марія презентувала пісню “Ой хто хто Миколая любить”, а в січні цього року світ побачила карантинна пісня “Руханка”. І ось знову прем’єра!

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди Марія презентує дитячу пісню “Мова кольорова” на вірш Сидора Воробкевича “Рідна мова”.

Марія Бурмака: “Ми всі пам’ятаємо цей вірш ще зі школи, багато хрестоматій з української літератури починаються з нього. Він серйозний і зворушливий. Але ми з командою вирішили, що “мова про мову” може також бути веселою, яскравою і радісною. Представляємо вам пісню “Мова кольорова”. Цієї фрази немає у Сидора Воробкевича, але хай вже пробачить класик мені таку фамільярність. Я і раніше придумувала приспіви до віршів класиків, як от до “Хлопчика Помагая”, “Річечки”, “Писанки”. Бо для дітей приспів - велика справа, він робить пісню популярною. Його можна наспівувати, під нього танцювати. А приносити дітям радість і прищеплювати заодно любов до українських класиків - завдання не з простих. Але я думаю, нам вдалось”.

Дискографія

підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency