Рус
Новости
Наступна

Проект Verмиллион презентує реліз «Не спрашивай»

2018-06-07

Альбом проекту Андрія Гончарова Verмиллион – «Не спрашивай» - концепт, базований на олдскул-мелодиці та інспірований рок-музикою 80-х та 90-х років.

А.ГОНЧАРОВ: «Verмиллион – це гостьовий проект, склад виконавців у кожній пісні - різний. Я намагався запросити до запису моїх старих друзів згідно із тим, що кому пасує якнайкраще. Професійниий підхід кожного в підсумку вразив мене і раніше запланований невеликий сет творів перетворився на повноцінний альбом, до якого залучилися також і мої нові норвезькі друзі, що виконали англомовну версію трека «Белый Сон», а згодом і мій «гімн планеті», як вони його охрестили, - Protect this World. Кажуть, в Норвегії ці дві пісні вже присутні у ефірах місцевих радіостанцій… Я не проти участі музикантів із різних жанрів: поєднувати непоєднуване – моя слабкість… Ставлення до сесійних учасників – зберегти природню манеру та їх стиль. Тож у релізі можна почути віяння багатьох груп, кожна пісня – відбиток окремого періоду мого життя. З моменту публікації синглів деякі пісні були дороблені, значно вдосконалені, то ж я розглядаю їх радше як історичний факт: альбом має більш сучасний яскравий саунд; його слід трактувати як одне ціле, але не намагайтеся визначити якийсь один стиль – це зробити неможливо».

Альбом складається з чотирнадцяти пісень. Кожна має свій стрижень і атмосферу. Отже, деякі слід розглянути окремо.

Відкриваючий трек, так би мовити «бойовик» - Where the Darkness begins – ода боротьбі на боці Світлих сил, які завжди є противагою Темним. Не слід вагатися, якщо вважаєш, що ти дійсно правий. Вокал виконано лідером гурту Sunrise, Костянтином Науменко. Це – найліпший варіант, коли йдеться про power metal.

«Листья» - лірично-експресивна пісня. Смуток. Роздуми. Саме та пора року, коли є час замислитися над чимось дуже важливим…

У титульній пісні «Не спрашивай» - сповідь «зірки», звернення до мами. Сповідь того, хто пізнав темного боку життя. Але приходить час, коли все встає на свої місця, і мати – єдина, хто все зрозуміє і залишиться поруч назавжди, яким би не виявилось минуле.

«Дай мне знак», одна з найліричніших пісень альбому, які завдають його «колір» альбомові. Все ті ж відчуття, знайомі світові тисячі років: нерозділене кохання й страждання, що зводять з розуму. Але чи є шанс все виправити?

«Белый Сон». Пісня, з якої взяв старт проект. Це двомовна пісня. Є думка, що будь ця пісня іншою – не було б решти творів. А сама пісня – про те, що іноді кохання крихке як сніжинка: достатньо додати тепла, і все зникне, як сновидіння. Окремого драйву додає україномовний фрагмент із Віктором Павліком – це безперечна родзинка; хоча для альбому були перезаписані майже всі партіі, було вирішено залишити цей яскравий момент – однозначно! За задумкою продюсера Verмиллион, це мав би бути титульний трек, але віддано перевагу інтризі…

«Зима». Неочікувано радісна пісня. Принаймні, не сумна. Подивись навкруги – все не так погано! І навіть якщо це і не так – чекай весну, вона ж прийде у будь-якому разі!

У Don’t hesitate і Give me a Sign ви маєте почути вокал Слави Сінчука («Галактика») і Каріни Плай. До речі, Сінчука часто називають «українським Ковердейлом»)! Додайте гітарні рифи обох гітаристів «Галактики» і... та ні, це все ще Verмиллион…

Обидві частини Crystal Heart присвячено молодій неймовірно красивій дівчині, талановитій поетесі, яка раптово пішла з життя. Перша частина ніби намагається висловити жагу до життя, друга – вже прощання. Її звали Алекса. У цьому альбомі могли б бути пісні на вірші Алекси, але вона пішла. Немає слів, щоб висловити те, що висловити хотілося б. Тому це інструментальні твори, не «забруднені» ніякими словами.
Дуже влучно підкреслює настрій саксофон. Це, як і скрипка, секретна зброя, що трансформує пісню в джерело почуттів, не залишаючи байдужості жодного шансу.

Protect this World – остання пісня лонгплея, записана і виконана в Норвегії. Нібито підсумок: життя триває. Незважаючи ні на що, воно прекрасне, як сонце, що обіймає вранішнє небо. «Якби я був ближче до богів, я б зберіг цей світ».  У музичному плані дехто вбачає тут зашкалюючий вплив Пінк Флойд. Мабуть, так і є…


Офіційна сторінка проекту Verмиллион в мережі Фейсбук:

http://goo.gl/7lYMyB

Дискографія

підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency