Рус
Новости
Наступна

Рок-гурт VLASNA представив нову пісню "Зазвучи"

2020-10-21

Український рок-гурт VLASNA представив нову пісню “Зазвучи”. Пісня була створена в рамках проекту “Так працює пам’ять” – музичного марафону пам’яті 15-річного Дані Дідіка, який у 2015 році загинув внаслідок вибуху на Ході Гідності в Харкові. У рамках проекту “Так працює пам’ять” українські музиканти записують пісні, присвячені юному герою.

Солістка та авторка пісень VLASNA Тетяна Власова розповідає: перед тим, як написати пісню для проекту, перечитала багато матеріалів про Даню.

– Я довго виношувала ідею пісні, а коли вона була готова – написала текст буквально за один вечір, – згадує Тетяна. – Кожен рядок мав бути виваженим, адже “Зазвучи” – це не просто пісня, а свого роду документалістика, створена на історії реальної людини. Мені справді хочеться, щоб про Даню Дідіка знали якомога більше людей. І я буду щаслива, якщо наша пісня на це вплине.

Саундпродюсером пісні став відомий музикант, фронтмен гурту Entree Олексій Шманьов. Саме він працював над попереднім треком VLASNA –“ННВСТ”.

– З самого початку я зрозумів, що це має бути пісня-колискова, але з таким сильним душевним надривом, – каже Олексій Шманьов. – По-іншому не могло бути. Так, зрештою, пісня і звучить тепер. Думаю, нам вдалось передати нею всю емоційність історії героя, якому вона присвячена.

У проекті “Так працює пам’ять”, присвяченому Дані Дідіку – вже 65 пісень.

– Кожен музикант, який створює пісню для нашого марафону, розуміє, для чого він це робить, – каже автор ідеї проекту Руслан Горовий. – “Зазвучи” від VLASNA – це про нас, про нашу пам’ять. Про те, що можна бути людиною, а не “малєнькім чєловєком”. Це про героїв і про зрадників, про неймовірний сум втрат і про жагу справедливості. Це про Даню Дідіка. Включіть, послухайте, розкажіть про нього іншим. Так працює пам’ять.

Дискографія

підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency