*RIFFMASTER*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*RIFFMASTER*

Riffmaster - український рок-гурт, авторський проект Андрія Антоненка, заснований 2003 року. Ідеєю створення колективу послужила велика кількість авторського матеріалу, який концептуально відрізнявся від основних напрямків інших проектів, у яких бере участь Андрій (ADEM, DAZ Machine). Гурт визначає свій стиль як "rock acoustic hooligans". У 2007 році вийшов дебютний альбом гурту - "Beautiful Day".

Андрій Антоненко був фронтменом гурту спершу "Daz Machine", а потім свого проєкту "Riffmaster". Однак музичні виступи відійшли на другий план, адже він вирішив піти на фронт та воювати на Донбасі.

Андрій Антоненко народився 1971 року в Києві. Закінчив музичну школу за класом цимбалів і Культурно-освітнє училище за фахом "диригент самодіяльного хору", викладач гри на гітарі.

У 1989-му заснував треш-метал гурт "Лепрозорій", потім долучився до музичних гуртів ADEM і DAZ Machine. У складі треш-метал групи ADEM Андрій Антоненко в 1991 році виграв знаменитий рок-фестиваль у Москві та отримав контракт на запис платівки в Лос-Анджелесі.

Виліт було заплановано на 22 серпня 1991 року. Але за три дня до цього в Москві відбувся путч, і група залишилася в Україні.

У 2003 році заснував сольний проєкт Riffmaster: писав тексти і музику, був вокалістом і гітаристом гурту.

Він визначив свій стиль як "rock acoustic hooligans". 2007-го року вийшов дебютний альбом гурту — "Beautiful Day", у 2015 – альбом "Котлета по-киевски".

Найвідоміша пісня Антоненка – "Тихо прийшов, тихо пішов", її називають неофіційним гімном підрозділу Сил спеціальних операцій ЗСУ.

На війну Андрій Антоненко потрапив спершу як артист. У травні 2015 року він разом із солістом гурту "Тартак" Сашком Положинським виступав для бійців. Пізніше він вирішив піти на фронт служити і уклав контракт. Антоненко брав участь у бойових діях, був у "гарячих точках" на Донбасі.

Під час ротацій Антоненко все одно відвідував побратимів, але з гітарою у руках – виконував свої пісні для бійців.

У зоні АТО отримав травму ноги та довгий час перебував у лікарні.

21 жовтня 2014 року був відзначений за особисту мужність і героїзм, нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

*RIFFMASTER* Р.В.К.И.Н.Х.

21.07.2023

Riffmaster презентує нову пісню «Промені Факелів». Це перша робота музиканта, де текст належить не йому. Автором лірики є його побратим по Силам спеціальних операцій ЗСУ Ігор Моделян.

«Він мені написав, каже: «Братику, скажи щось приємне про віршик, бо щось якась така хандра напала». Це буквально цитата. Я почитав і вже на третьому рядку у мене в руках була гітара, я просто вже співав цю пісню. Знаєте, так буває, як з піснями «Земля», «Тихо Прийшов, Тихо Пішов», «Герої», це ніби до твого мозку приєднується якась вища космічна сила і просто рухає твоїми пальцями чи ручкою, яка в тебе в руці. Моя одна подруга сказала: «Таке враження, що коли створювалася ця пісня, то тебе поцілував сам бог», — пригадує Андрій «Riff» Антоненко.

Попри те, що музикант не є автором тексту, він настільки близький йому, що здається, що його написав він сам, адже пережив щось подібне, і кожен рядок у пісні говорить сам за себе.

«Буквально сам за себе. Про людей, про події, про те, що війна змінює і урівнює буквально все. Немає багатих, немає бідних.

Жодні багатства не мають жодного значення, жодного сенсу, коли в тебе летять бомби, по тобі стріляють, коли розриваються ракети і гинуть люди, діти. Тому мені дуже пощастило, що так от з’явилися ці влучні на 100 % в мозок і в серце слова і що прийшло те натхнення, щоби була можливість озвучити і проспівати цей шикарний текст», — розповів Riff.

23.06.2023

Гармонійний синтез українського року та хіп-хопу, що об'єднує голоси за мир та єдність. Зустрічайте пісню “Земля” від Андрія Антоненка “Riffmaster” та Олександра Положинського!

"Земля" - це потужний маніфест, що поєднує в собі захоплюючу енергію українського року та нестримну інтенсивність хіп-хопу. Цей спільний шедевр об'єднав таланти рок-музиканта Riffmaster та хіп-хоп виконавця Олександра Положинського, щоб звернутися до теми руйнівної війни в Україні. Через пронизливий текст та електризуючу мелодію пісня викриває суворі реалії та боротьбу, з якими стикається український народ. Завдяки вибуховому поєднанню жанрів, "Земля" посилює нагальну потребу в мирі, справедливості та єдності, надихаючи слухачів об'єднатися і залікувати рани, завдані нашій Батьківщині.

Слухайте пісню на улюбленому музичному майданчику та зберігайте до своєї музичної бібліотеки https://bfan.link/riffmaster-oleksandr-polozhynskyy-zemlya 

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024