LETHARGY [UA]

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

LETHARGY [UA]

Офіційним Днем Народження гурту вважається 1 грудня 2007 року. Саме цього дня відбулася перша репетиція гурту ЛЕТАРГІЯ. На той момент зібралися 4 музиканти з уже наявним досвідом роботи в різних колективах:

Віталій Явнов - вокал, гітара (ex - MASKA LOKI, TANATOS, AVALON, МЕЖА РЕАЛЬНОСТІ, INVASION);
Олександр Кузнєцов - ударні (ex - ІМПЕРІЯ);
Володимир Сіренко - бас (ex - СЕРЦЕБИЙСТВО, PRO-ROCK, ADEPT);
Олександр Ширинський - гітара (ex - ТЕРМІНАЛ, АПОГЕЯ).

Перша репетиція на радість виявилася вельми вдалою. На репетиції панували порозуміння, гармонія і доброзичлива атмосфера. Саме завдяки цим трьом факторам музиканти скріпили між собою ланцюги, утворивши одне ціле - ЛЕТАРГІЯ. На третю репетицію прийшла майбутня клавішниця Христина Орлова, яка до цього працювала в колективах ТЕРМІНАЛ і СУЇЦИД. У зв'язку з паршивим звуком, який ніяк не можна було довести до ладу, матеріал звучав нікудишняк, але під усім цим дівчина змогла вгледіти "родзинку".

І так, нас стало п'ятеро. Клавіші додали музиці думового звучання, глибини. Настала низка систематичних репетицій. Новий матеріал переповнював душі, не встигнувши відпрацювати одну тему, як з'являлася вже нова. Тексти пісень переповнені болем і радістю, розчаруванням і посмішкою, самотністю і щастям, ненавистю і коханням, але вся тематика закликає до боротьби за існування своєї мрії, до пошуку істин і любові, до прагнення бути особистістю, а не стереотипом. Світ давно загруз у бруді та лицемірстві. Капіталістичні цінності та матеріальний світогляд керують людьми, навіть тих, хто цьому опирається, з юного віку силоміць поневолюють цими брехливими ідеями прекрасного життя, але ЛЕТАРГІЯ з'явилася на цій Землі, щоб звеличити духовні цінності як єдині та справжні!

Поезія переплелася з жорсткими і водночас красивими гітарними рифами, ураганний бій ударних поєдналися з гулом басових нот, сумні клавіші, на тлі яких звучить скорботний голос самотнього романтика.
ЛЕТАРГІЯ - це "золота середина", стан людини, нібито мертвої, але водночас і живої, між життям і смертю. Це слово є не просто красивою думовою назвою, а насамперед ідейною. Людина постійно перебуває між двох протилежностей, і складається з них. Як писав відомий романтик XVIII століття Вільям Блейк: "Два протилежні начала не можуть існувати одне без одного, і тільки їхнє співіснування, одруження веде до справжньої духовності".

LETHARGY [UA] Eden
LETHARGY [UA] Sleeping place
LETHARGY [UA] Invocation
LETHARGY [UA] Victory | Lyric Video
LETHARGY [UA] Нежность и любовь

13.07.2023

"Привкус мести" - музична композиція, яка оповита пророчою містикою та сягає глибини зовнішньосоціальних проблем.

Вона стала першою піснею в творчості LETHARGY [UA], котра гостро зачепила важливі питання, а саме проблеми мас і народів. Сингл "Привкус мести" має окреме місце в багажу українського рок-гурту завдяки своєму потужному посилу й наповнений бунтівними настроями.

26.04.2023

Дебютний альбом LETHARGY [UA], який був написаний ще в студентські роки в Запоріжжі.

Це місто є історичною батьківщиною гурту. Саме в ньому все зароджувалось: писалась музика, здавались дипломи, відкривалися нові шляхи та горизонти.

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024