News
Следующая

"Нетелефонна розмова": душевний джаз у виконанні GONCHAROVA PROJECT

2023-05-24

Музична тема до пісні «Нетелефонна розмова» виникла навесні 1992 р. Під час прочитання вірша «Нуль-абонент» дніпровського поета Віктора Коржа із його збірки поезій «Осіннє чекання весни» (1987 р.). Мелодія стала з’являтися з першого погляду на поетичний рядок.

Невимушено та безпосередньо, вона спокійно супроводжувала весь текст від початку до кінця, звучала проникливо, сягаючи глибин серця і душі. Це було тим одкровенням, яке розкривається в особливі моменти усамітнення з поетичним текстом і своїм особистим духовним простором, коли не існує ніяких обмежень для творчості й натхнення.

Ліричність, тональний рух, темп мелодії - були задані музичною темою звучання самого вірша, його слів, словосполучень, а також взаємодією та зв’язком фраз і звуків у ньому. Сам автор поезії чудово співав і дуже любив музику.

В 2016 року пісня “Нетелефонна розмова” потрапила в роботу до таких київських музикантів, як гітарист Олексій Морозов (Океан Єльзи, Христина Соловій, Надія Мейхер) та піаніст Олексій Саранчин (Океан Єльзи, ТНМК), які зробили в з міського романсу яскраву джазову композицію.

Найбільш привабливими фарбами пісня заграла після того, як потрапила в руки відомого київського композитора на аранжеревальника Сергія Круценко. Робота над новим оранжуванням та записом цієї пісні стала, на жаль, однією з останніх робіт Сергія Круценко, який пішов з життя в січні 2023 року.

У будь якому разі, останній ремікс пісні “Нетелефонна розмова” є яскравим прикладом роботи українців з різних міст (Київ, Дніпро), часових етапів життя ( з 1987 до 2023 року). Зрештою, ми маємо чуттєвий приклад ліричного українського джазу.
Насолоджуйтесь.

Слухай та завантажуй на всіх цифрових майданчиках:
https://bfan.link/goncharova-project-netelefonna-rozmova

Discography

subscribe to news
© 2018 - 2024 All rights reserved. Moon Records. Created by SEOTM Digital Agency