Рус

*YURCASH*

ОФИЦИАЛЬНЫЕ РЕСУРСЫ

*YURCASH*

Юрко Юрченко (справжнє ім'я — Юрій Володимирович Нечистяк; 24 листопада 1972Майдан-ОлександрівськийВіньковецький районХмельницька область) — український співак, композитор, лідер гурту «Юркеш»Заслужений артист України (2009).

Музикою займається з 5 років.

З 1979 Юрій був вокалістом та іоністом (клавішні інструменти) гурту «Мріяни». Гурт навіть брав участь у «Сонячних кларнетах» — (популярна у 80-х телепрограма на УТ-1.)

В період з 1987–1989 років навчався в Барському педагогічному училищі, де створив перший рок-гурт «Імпульс». У 1989 році за власним бажанням Юрій залишив пед-училище і закінчивши екстерном загально-освітню школу вступає до Вінницького Державного Педагогічного інституту. Під час навчання у Вінниці Юрій створив рок-гурт «Нечиста сила».

У 1995 році Юрій Нечистяк став лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів «Червона Рута», Міжнародного конкурсу молодих виконавців ім. Івасюка, «Золотий тік», «Пані + Пан».

1996 — на фестивалі «Море друзів» у Ялті Юрій знайомиться із керівником мистецької агенції «Територія А», поетом Олександрем Бригинцем — так розпочався проект «Юрко Юрченко». Продумана реклама, коли кожна нова пісня підкріплювалася відеокліпом («Я йду», «Відпусти», «Така наша любов», «В пустелі диких снів», «Анжеліка», «Пісня про Київ»), плюс офіційні визнання в конкурсах (перше місце в «Перлинах сезону — 96») зробили його найпопулярнішим співаком України серед тінейджерів.

1997 року на фестивалі «Таврійські Ігри» Юрченко здобув премію «Золота Жар-птиця» в номінації «Відкриття року». В кінці літа вийшов перший і єдиний касетний альбом «Я йду».

Зміна іміджу, репертуару та й взагалі повернення до стилю більш притаманного йому до того як він став Юрченком, призвели до того, що запис другого альбому «Ніч триває», вихід якого планувався на літо 1998-го, сильно затягнувся. Стосунки з «Територією А» не склалися. І 1999–2000 роках вже як Юрій співпрацює з продюсерською агенцією Олександра Пономарьова «З ранку до ночі». У цей час виходить максі-сингл «До наступної весни», а також однойменний відеокліп на цю ж пісню. Згодом — виїхав до Москви, де довгий час виступав у міських клубах, працював композитором та аранжувальником.

2000—2004 — творча пауза. Як жартує сам Юрій, після здобуття на фестивалі «Таврійські ігри» звання «Відкриття року-97», він має ще й звання «Закриття року-2000». Також 2000 року закінчив аспірантуру КНУКІМ.

За власним бажанням відмовився використовувати імідж та репертуар Юрка Юрченка і після повернення, в кінці 2004 року з Москви створює і очолює гурт Юркеш, який виконує музику в стилі «інтелектуально-інтелігентний панк-рок з елементами гумору та сатири».

Перший виступ гурту — в межах Всеукраїнського відбіркового конкурсу для участі в «Євробаченні-2005» на УТ1.

Пісні Юрія виконують Філіп Кіркоров, гурт «Неангели», Андрій Данилко, Лоліта, Ольга Юнакова, Марина Одольська, Марія Яремчук, Віталій та Світлана Білоножко, Андрій Князь та Катя Бойко.

2013 року пісня «Я», слова і музику до якої написав Юрій Юрченко, у виконані російської співачки Лоліти отримала диплом престижної премії «Золотий грамофон» (Росія) та телевізійного фестивалю «Пісня року» (Росія). А 2014-го через початок війни Юрій повністю відмовився від гастролей.

Виконавець неодноразово був у зоні АТО в українських бійців, аби підтримати їх бойовий дух.

2016 року на честь 20-річчя творчої діяльності вийшов в світ сингл та однойменний відеокліп «100 секунд Vесни».

Дві пісні «Monster Song» та «I love you» написані Юрієм спеціально для шоу «Дім таємничих пригод», яке відбулося в Києві.

2017 року взяв участь у проекті X-Фактор у складі гурту «Yurcash» та посів друге мiсце.

У 2018-ому році почав співпрацювати з гуртом «Скрябін». Наразі Юрій виступає з гуртом і планує тур по Україні. Через карантинні обмеження у зв'язку з коронавірусною хворобою і неможливістю займатись концертною діяльністю у 2020—2021 працював таксистом.

Одружений, виховує трьох дітей.

 

Дискографія

*YURCASH*
Він в ЗСУ. Вона в ТРО (Single)

Новини

24.03.2022

Український фолк панк-рок гурт Yurcash презентував пісню «Будем воювати»

Лідер гурту Юрко Юрченко розповів:

Цю пісню написав Мар’ян «Дзвін» Берездецький зі Стрия, боєць добровольчого батальйону ОДЧ «Карпатська січ», хоча через свою природню скромність сказав, що пісня народна. Я перерив весь інтернет і зрозумів, що це авторська пісня. І вона не єдина, яку ми почули у виконанні Мар‘яна в перервах між мінометними обстрілами. Вона вразила мене своєю душевністю і простотою… У ній вся тяглість поколінь, що воювали з нашим одвічним заклятим ворогом… 

Вона і сумна, і лірична, але надпотужна та вмотивовує нас, українців до боротьби. Дякую тобі, мій побратиме за цю пісню! Будем воювати!

19.03.2022

Ця відома похідна пісня під час російсько-української війни 2022 року стала Маршем Добровольчого батальйону "ОДЧ Карпатська січ". Разом з Юрієм Юрченком, який також є добровольцем цього славнозвісного батальйону цю пісню заспівали і бійці.

 

Купити продукцію артиста
підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency