Рус
Новости
Наступна

На Верховинщині розпочався фестиваль Via Carpatia

2018-06-25

23 червня стартував перший міжнародний культурний фестиваль Via Carpatia, який триватиме тиждень по 30 червня включно. Захід проходить у селі Криворівня та селі Верхній Ясенів, що в Івано-Франківській області. 

Головна ідея проекту - це об'єднання культурної спадщини Карпат. Фестиваль насичений різноманітністю програм та виступів сучасних українських музикантів та артистів серед  яких 28 червня виступить талановита співачка, народна артистка України Марія Бурмака. На заході прихильники зможуть насалодитися як і впізнаними хітами співачки, так і почути зовсім нові композицїї. 
Також, своєю творчістю слухачів порадують: RIYA, MniShek, WARSOBA, Аліна Паш, МАНДРИ, Тарас Чубай і «Плач Еремії», Олег Скрипка і Le Grand Orchestra, Іванка Червинська та Ігор Закус («Джазові коломийки»), KOZAK SYSTEM, MOTANKA, Христина Соловій та багато інших.

Міжнародний форум Східної та Центральної Європи «Via Carpatia» поєднав у собі кінофестиваль Transcarpatia, фестиваль музики і мистецтва Sounds of Carpatia, фестиваль українських виробників «Made in Ukraine: Зустріч в Карпатах», традиційний гуцульський фестиваль «Полонинське літо» та фестиваль сучасної електронної музики «Карпати DANCE».

«Ми поставили собі за мету не тільки відродити це місце, а ще раз нагадати, що Україна є центром Європи і однією з країн, які підписали Карпатську конвенцію, якої в цьому році виповнюється 15 років. Цей документ дійсно робить нас ближчими до Європейського союзу, тому що об'єднує насамперед Чехію, Угорщину, Румунію, Австрію, Польщу та інші країни », - зазначив голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

підписатися на новини
© 2018 - 2024 Всеі права захищені. Moon RecordsСтворено в SEOTM Digital Agency