*СУВОРОВА*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*СУВОРОВА*

Народилася співачка в Угорщині, в місті Кішкунмайша, в родині військовослужбовців. У 1990 році з батьками переїхала на Україну, в місто Артемівськ, Донецької області.

З п'яти років займалася балетом і танцювала в ансамблі спортивно-бального танцю, а в 14 років вступила в Артемівську музичну школу по класу вокалу, де провчилася три роки. У дорослому віці Даша вирішила повністю присвятити себе музиці і влітку 2011 поступила в КІМ ім. Р. М. Глієра, на естрадно-джазовий вокал.


Популярність співачці принесла композиція «Чи поставить Басту», яка простояла більше 20-ти тижнів в самому авторитетному музичному хіт-параді Росії - «Золотий грамофон», піднявшись в листопаді 2011 року до його вершини. За підсумками року ця пісня увійшла в число 50 найбільш популярних рінг-бектон Росії і отримала «золотий» статус з понад 100 тисяч продажів.


3 травня 2012 року Суворова представила глядачам свою сольну програму «Чи поставить Басту і інший рок-н-рол». Публіка, в якій багато хто ставився до цього до виконавиці як до віртуального інтернет-проекту, прийняла нову програму захоплено. Співачка, була номінована на премію «Муз-ТВ» в номінації «Прорив року» та премію «RU.TV» в номінації «Кращий старт», але їй не вдалося перемогти.


15 листопада, того ж року, СУВОРОВА представила свій дебютний студійний альбом під назвою «Космонавт». До офіційного релізу, шанувальники змогли почути альбом на сайті журналу «Billboard». Коли вийшов альбом, з'ясувалося, що Даша насправді не хіп-хоп принцеса, а композитор і поет.


В середині липня 2013 року Даша випускає свій другий студійний альбом, який отримав назву «312 закрита». Реліз альбому відбувся одночасно на Україні і в Росії. До нього увійшло 15 драматичних треків, описаних як «життя без прикрас», так як артистка розуміє більше смуток, ніж веселощі. Коментуючи назву альбому, співачка зізналася, що це номер її кімнати в гуртожитку, яка була закрита згодом.

У 2018 році СУВОРОВА презентує довгоочікуваний україномовний альбом "Будь сильним до кінця" на даху київського ROOF.

Дискографія

*СУВОРОВА*
Будь сильним до кінця
Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024