*Maria Maksakova*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*Maria Maksakova*

Марія Максакова-Ігенбергс  — російська і українськаоперна співачка (мецо-сопрано), акторка, ведуча, педагог, доцент кафедри естрадного виконавства Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв .

З 2000 року Марія Максакова у трупі московського театру «Нова опера», виконувала партії Снігуроньки («Снігуронька»), Офелії («Гамлет»), Лейли ("Шукачі перлів») та інші.

З 2003 року — запрошена солістка опери Большого театру Росії, де виконала партії Оскара в опері «Бал-маскарад» та Мюзетти в опері «Богема».

З 2006 року — в трупі театру «Гелікон-опера»

З 2011 року — солістка оперної трупи Маріїнського театру. Виконувала партії Дорабелли («Так поступають усі»), Керубіно («Весілля Фігаро»), Фруголи («Плащ»), Композитора («Аріадна на Наксосі»), Ніклауса («Казки Гофмана»), Оповідачки («Знущання над Лукрецією»). Виконала партію Принцеси Шарлотти у світовій прем'єрі опери Родіона Щедріна «Лівша». Улітку 2014 року дебютувала в партії Елен Безухової у прем'єрних показах опери Сергія Прокоф'єва «Війна і мир».

Влітку 2014 дебютувала на сцені Приморського театру опери і балету у Владивостоці в партії «Кармен».

Протягом 5 років, з 2009 до 2014, вела на телеканалі «Культура» разом із народним артистом Росії Святославом Белзою цикл концертних програм «Романтика романсу». Із вересня 2014 до березня 2016 року вона вела цю програму з Євгенієм Кунгуровим.

З кінця 2016 року працювала викладачем в Російській академії музики імені Гнесіних.

Із серпня 2017 року Марія Максакова-Ігенберг — доцент кафедри естрадного виконавства Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

З червня 2018 — радник ректора НМАУ з міжнародних питань.

 

Фільмографія

  • 1998 — Сибірський цирульник — Інститутка
  • 2008 — Ділки — Крістіна Синицина
  • 2008 — «Савва» — Сігрид Арнольдсон, співачка
  • 2008 — «Фотограф» (13-я серія, «Зникла наречена») — Ольга Ципко
  • 2010 — «Про любоff» — Лариса
  • 2010 — «Столиця гріху» — Елла (Еллочка), господиня модельного агентства «Роял»
  • 2014 — «Аромат шипшини» — «Мадлен»
  • 2014 — «Жінки на грані» (14 серія) — Альбіна
  • 2015 — «Між нот, або тантрична симфонія» — Репетитор

Премії та нагороди

  • Почесний диплом та звання Лауреата Московського оперного фестивалю (2000) — за найкращий дебют (партія Розіни в опері «Севільський цирульник» у театрі-студії при РАМ ім. Гнесіних).
  • Дипломант Конкурсу Олени Образцової (2002).
  • Дипломант конкурсу імені Собінова (2006).
  • Лауреат конкурсу молодих виконавців (2006, Лемпаала, Фінляндія).
  • Орден УПЦ КП Святої великомучениці Варвари.

 

Дискографія

19.11.2021

Maria Maksakovaпредставила трек «Пандемія Кохання» про сильне жіноче кохання.

5.11.2021

Компанія Мун Рекордс та співачка зі світовим ім'ям Марія Максакова підписали контракт на довгострокову співпрацю. Найближчим часом готуються до виходу три альбоми. Талановита зірка старанно працювала над створенням цих компіляцій, які мають стати переломним у її кар'єрі. Звичайно, в роботі їй допомагали найкращі з професіоналів світового шоу-бізнесу.

 

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2022