Таїсія Повалій

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

Таїсія Повалій

Таїсія Повалій народилася 10 грудня в селі Шамраївка, Сквирського району, Київської області, в родині, де завжди любили і вміли співати. Змалку Тая виступала на сцені з дитячим ансамблем. А найперша, справжня гастроль майбутнього «Золотого голосу України» відбулася у шість рочків. Тоді її перший вчитель музики взяв маленьку Таю на виїзний концерт. За той виступ їй навіть сплатили перший, справжній гонорар, який вона одразу ж, до останньої копійчини, витратила на подарунки мамі – Нині Данилівні. За визнанням самої співачки, вона й досі добре пам`ятає той виступ і ті щирі, довгі аплодисменти на свою адресу.
По закінченні школи Таїсія вступає до Київського державного музичного училища імені Р. М. Глієра на диригентсько-хорове відділення, факультативно займається академічним вокалом. Їй навіть пророкували велике оперне майбутнє. Співачка впевнена, що саме блискуча академічна школа виконання надала їй необхідний досвід, без якого не можливо досягти справжнього успіху. Бо саме академічний спів дає змогу досконало оволодіти різними стилями виконання – від оперної арії до стилю соул.
Після закінчення училища з 1984 року Таїсія Повалій працює в Київському Державному Мюзік-холі. Спершу у вокальній групі, потім солісткою.

Таїсія бере участь у багатьох пісенних конкурсах, і в 1990 році, в Москві, на відомому і шанованому конкурсі Держтелерадіо СРСР «Нові імена» вона здобуває свою першу важливу перемогу на рівні всієї країни. А в 1993 році пані Таїсія впевнено виборює ще одну знакову перемогу на престижному Міжнародному фестивалі мистецтв – «Слов'янський Базар». Вона отримує Гран-Прі «Конкурсу молодих вокалістів» і одразу стає відомою на всьому пострадянському просторі.
У 1994 році, за підсумками Музичного телевізійного національного фестивалю «Нові зірки старого року», пані Повалій визнана «Кращою співачкою України» і «Кращим музикантом року». В 1996 році це підтвердиться ще одним офіційним визнанням – «Зірка естради року».
У 1995 році Таїсія видає свій перший сольний альбом «Панно кохання» і знімає перший відео кліп на одну з найпопулярніших на той момент пісень «Просто Тая». У 1996 році виходить новий кліп на пісню «Чортополох».
У березні 1996 року пані Таїсія отримує звання заслуженої артистки України. А через півтора року 30 жовтня 1997 року Президент України Леонід Кучма підписує указ про присвоєння їй звання народної артистки України.

Таїсія продовжує свою творчу діяльність. У 1997 році випускає ще один альбом «Я вас люблю», а в 1998 - дає свій перший сольний концерт, у програмі якого звучать не тільки популярні композиції з репертуару співачки, але й уривки з оперних арій. В ефірах музичних телеканалів з'являються нові відео кліпи Таїсії - «Сладкий грех» і «Белая птица».
У 1998 році Таїсія Повалій знову отримує титул «Зірка естради року», перемігши в Загальнонаціональній програмі «Людина року». У цьому ж році, в жовтні, Таїсію Миколаївну нагороджено орденом «Святого Миколая Чудотворця» - «За примноження добра на Землі».
У 2000 році на День Незалежності співачка нагороджена орденом «Слава на вірність Вітчизні» другого ступеня. І у вересні цього ж року вона стає кавалером ордена «Святої Анни» четвертого ступеня.
Таїсія не припиняє радувати шанувальників своєю творчістю: сольні альбоми виходять один за одним - «Буде так» (2000), «Чарівна скрипка» (2001), «Чортополох» (2001). Знімаються нові кліпи на пісні «Не питай мене, чому», «Чарівна скрипка», «Буде так», «Пісня про матір», «Любимый мой», «Губы твои алые», «Птица вольная».
У 2001 році в Національному палаці «Україна» в місті Києві з аншлагом проходять п’ять сольних концертів Таїсії, один з яких - благодійний для дітей-сиріт. На запрошення телеканалу «Інтер» Таїсія бере участь у зйомках новорічних мюзиклів «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», де в ролі княгині виконує пісню Костянтина Меладзе «Три зими», і «Попелюшка», де грає роль свахи.

У 2002 році Таїсія розпочинає співпрацю з народним артистом СРСР Йосипом Кобзоном, артисти записують 21 пісню українською мовою і видають спільний альбом. У цьому ж році виходять сольні альбоми Таїсії - «Птица вольная» та «Українські пісенні перлини».
В березні 2003 року Таїсія Повалій, без перебільшення, відкриває нову еру українського музичного DVD - співачка видає перший український цифровий диск «Зірка народжена Україною», до якого увійшли всі відео кліпи співачки і сольна програма «Буде так». У цьому ж році Таїсія записує альбом і знімає кліп на пісню «Серденько», в якому постає в незвичайному для неї образі брюнетки. Бере участь у спільному проекті телеканалів «Інтер» та «Росія» - новорічному мюзиклі «Снігова королева».
Окремим етапом творчості в музичній кар'єрі співачки стає знайомство з прекрасним артистом - Миколою Басковим. Їх дуетні пісні «Отпусти меня», «Ты далеко», «Снегом белым», «Река судьбы» полюбилися людям в усіх куточках планети відразу і надовго. З успіхом проходять концерти в Україні, Росії, Прибалтиці, Білорусі. Таїсія й Микола об'їхали десятки міст - від Таллінна до Калінінграда. У 2007 році здійснять феєричний тур по США і Канаді, виступатимуть в Ізраїлі, Німеччині, збираючи аншлаги у найпрестижніших залах. А у 2004 і 2005 вони знімають два кліпи на дуетні пісні «Отпусти меня» і «Ты далеко», видають спільний альбом.
2 грудня 2005 в Державному Кремлівському Палаці на урочистій церемонії дует отримує нагороду «Золотий грамофон» за пісню «Отпусти меня», а через рік – за пісню «Ты далеко». В 2006 році вони здобувають ще один престижний титул від каналу МУЗ-ТВ – «Кращий дует року».

Незважаючи на приголомшливу успішність співпраці з Миколою Басковим, Таїсія не залишає сольну кар'єру. В 2006 році виходить кліп на пісню «Переживу», режисером якого стає С. Горов, а в 2007 році співачка радує публіку ще трьома новими кліпами - «За тобой», «Бывший», «Пусть вам повезет в любви». Сольний альбом «За тобой» розходиться величезним тиражем в містах України і Росії.
У березні 2008 року Таїсія Повалій виступає з двома концертами «Україна. Голос. Душа» в Національному Палаці «Україна». Виступи проходять з приголомшливим успіхом, а представлена програма, режисером якої стає Роман Віктюк, згодом видається на DVD з однойменною назвою.
У 2008 році Таїсія Повалій з піснею "Птица-душа", а в 2009 - з піснею Ігоря Крутого і Ігоря Ніколаєва «Пусть вам повезет в любви» входить до складу переможців найстарішого в СНД музичного телефестивалю «Пісня року», фіналістом якого з тих самих пір стає кожного року.
У 2009 році стрімка сольна кар'єра співачки приводить до народження ще одного дуетного союзу - цього разу зі Стасом Михайловим. Їх спільний хіт «Отпусти» збирає чимало призів, серед яких є й «Золотий грамофон», «Пісня року», тримається рекордно довго в першій десятці найпрестижніших хіт-парадів Росії, а відео кліп на цю пісню й досі активно ротують на музичних каналах.

Завдяки творчому союзу зі Стасом Михайловим, в репертуарі Таїсії з'являється нова пісня, а пізніше й кліп, «Уходи», автором слів і музики якої є Стас.
У 2010 році Таїсія працює над сольним альбомом «Верю тебе», знімає кліп, бере участь у зйомках різних передач і концертів. У липні Таїсію запрошують очолити журі музичного конкурсу міжнародного фестивалю «Слов'янський базар».
Навесні 2011 року співачка гастролює по Далекосхідній Росії та містах Сибіру.
28 травня 2011 на Алеї зірок у центрі Києва «запалилася» зірка Таїсії Повалій. У різні роки цієї престижної нагороди удостоєно таких видатних особистостей, як Софія Ротару, Йосип Кобзон, Ігор Крутой, Богдан Ступка, Ада Роговцева, Ян Табачник.
2012 для Таїсії став особливо успішним. Навесні вона вирушає у великий гастрольний тур, збирає повні зали у містах Росії та України; записує нові пісні, знімає два відео кліпи - «Я помолюсь за тебя» і «Доля».
2 листопада 2012 року за указом голови Республіки Інгушетія Юнуса-Бек Євкурова пані Таїсії стає народною артисткою Інгушетії.
22 листопада 2012 року здійсняється дитяча мрія співачки - вона виступає з сольним концертом на головній сцені Росії – у Державному Кремлівському Палаці. В цьому концерті під назвою «Пусть вам повезет в любви…», беруть участь її зіркові друзі - Микола Басков, Стас Михайлов, Лев Лещенко, Вєрка Сердючка, Надія Бабкіна, Євген Кемеровський, Лоліта Мілявська, Зураб Соткілава, Потап і Настя.
А 1 грудня Таїсія отримує свій перший «Золотий грамофон» за сольну пісню «Верю тебе».
Але Таїсія Повалій успішна не лише в музичній кар’єрі. За підсумками всеукраїнського опитування «Видатні українці», проведеного компанією GfK-USM на замовлення журналу «Кореспондент», пані Таїсія стала однією з 32 видатних особистостей України. Серед визнаних народом імен, всього шість жінок: Леся Українка, Софія Ротару, Юлія Тимошенко, Таїсія Повалій, Яна Клочкова та Княгиня Ольга. Для самої артистки така оцінка народу стала несподіваною, але дуже приємною.
З 2011 року Таїсія Миколаївна Повалій – радник Президента України з питань культури, а восени 2012 року, її обрано до Верховної Ради України. Зараз співачка входить до складу Комітету ВР з питань культури і духовності.

І все ж, на першому місці для пані Таїсії завжди була і залишається творча діяльність. Зараз пані Таїсія - одна з найбільш гастролюючих співачок України. Її репертуар увібрав в себе практично всю палітру музичних стилів і напрямків - від народних пісень та класики до композицій в стилі соул. Але головною в творчості була і лишається популярна музика, яка до вподоби мільйонам людей. Артистку помітно виділяє рідкісний за забарвленням тембр і сильний голос, якими вона володіє з віртуозною легкістю. Це дозволяє співачці багато експериментувати в пошуках нового звучання, що додає ексклюзивності кожному її виступу. На професійній сцені Таїсія вже більш ніж 20 років. За цей час вона видала 14 альбомів, до яких увійшло більш ніж 150 композицій різних стилів та жанрів, зняла 24 відео кліпа, взяла участь не в одній сотні концертів та передач.

Звісно, цей успіх – результат праці не тільки Таїсії. Незмінний продюсер Ігор Ліхута, інструментальна група «Фест», балет «Арт-Класик», прес-служба, стилісти, візажисти, модельєри, водій, охорона – це саме та команда професіоналів, яка завжди поряд з Таїсією на її творчому шляху.

Таїсія не зупиняється на досягнутому. В її планах нові пісні, зйомки, гастролі на радість численним шанувальникам її творчості - творчості народної артистки України та Інгушетії, «Золотого голосу України» Таїсії Повалій.

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024