*Іван Дорн*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*Іван Дорн*

Відомий сучасний український музикант, діджей і телеведучий, колишній вокаліст групи «Пара Нормальних».

Іван Дорн родом з Челябінська, але, коли Івану було два роки, його батьки переїхали на Україну, де Дорн виріс і почав свій зоряний шлях. 

Свою кар'єру в шоу-бізнесі Дорн почав не з музики. Після школи Іван Дорн вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення і незабаром влаштувався телеведучим на музичний український канал М1. До вирішення займатися музикою Іван Дорн прийшов випадково. На концерті Jamiroquai в 2007 році він познайомився зі своєю майбутньою партнеркою по проекту «Пара нормальних» Ганною Добридневою. Хто з нас не запалював під їх хіт «Вставай!» і не сумував під ліричну «Я придумаю happy end»!

Тандем проіснував два роки, після чого Іван вирішив не продовжувати контракт і зайнятися сольною кар'єрою. Іван кардинально змінив імідж і напрямок своєї музики, перетворившись з «свого хлопця» в загадкового модника.

У 2010 році Дорн вистрілює незвичайними композиціями: «Стицамен», «Так сильно», «Північне сяйво» і «Синіми, жовтими, червоними». Першими про Дорна дізнаються жителі великих міст: пісні стають популярними в молодіжних кафе і клубах. Особливо публіка звертає увагу на пісню «Стицамен», яку через незрозумілу назву багато хто називає по першому рядку тексту: «Не треба соромитися». Насправді «стицамен» на клубному сленгу позначає хлопця, який першим виходить в коло і запалює гостей на танцполі, коли всі ще соромляться танцювати на початку вечірки.

У травні 2012-го вийшов офіційний перший альбом Дорна під назвою «Co / N / Dorn». Альбом отримав безліч номінацій на премії на кшталт МузТВ-2012. Видання «Billboard Russia» помістило фото Дорна на обкладинку, а згодом альбом Дорна очолив чарт журналу.

На думку багатьох, Дорн дуже вигідно відрізняється від багатьох сучасних поп-виконавців - він робить щось більше, ніж традиційні «три акорди». Його пісні являють собою дуже цікавий мікс з фанку, нео-диско і хауса.

«Мені подобається те, як я роблю музику. А що я роблю, має подобатися вам», - сказав Іван в одному зі своїх інтерв'ю.

Дискографія

*Іван Дорн*
CO'N'DORN (2LP)
Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024