*ДІЛЯ*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*ДІЛЯ*

Приступа Едуард Вікторович, творчий псевдонім ДІЛЯ народився 18 вересня 1975 у місті  Харків — український музикант, композитор, мультиінструменталіст, продюсер, співак.
Перші гастролі Едуарда були в 1979 році на Кавказі. У чотири роки виступив разом зі своїм батьком саксофоністом, в одному ансамблі. З 1993 по 2004 рік працював в групі ТНМК, у складі якої став лауреатом першої премії на фестивалі «Червона рута-1997» (також отримав нагороду в номінації акустичної музики).
У 2004 році створив свій рок-гурт НеДіля. З дитинства займається спортом: плавання, бокс, футбол. Виступає за футбольну команду зірок «Маестро».
Навчався у школі № 45 міста Харкова. Закінчив музичну школу № 9 по класу фортепіано.
З 1994 по 1998 роки навчався в Харківському музичному училищі імені Б. М. Лятошинського по класу естрадно-джазового вокалу. Інститут екранних мистецтв ім. Івана Миколайчука — режисер театральних постановок та масових свят. Учасник хору ім. В'ячеслава Палкіна при Харківській консерваторії.
У 2003 році вступив до Державної академії керівних кадрів культури та мистецтв. Спеціальність «Режисер театральних постановок та масових свят».
ДІЛЯ працює в різних музичних напрямках з багатьма українськими та зарубіжними артистами (ТНМК — хіп-хоп і репкор, Росава — етно-фолк, «На Відміну від» — реп, АСТАРТА — етно-рок, гурт НЕДІЛЯ — ліричний і мелодійний поп-рок, вдало вплітає елементи реггі) та інших.
ДІЛЯ співпрацює з бас-гітаристом британського рок-гурту Porcupine Tree Коліном Едвіном — Colin Edwin над створенням дебютного альбому-проекту Astarta / Edwin, в якому, бере участь американський гітарист Jon Durant.
Продюсуючи етно-гурт АСТАРТА, ДІЛЯ презентував дебютний альбом колективу «Перший національний»[2]. У рамках фестивалю Дні України у Великій Британії Едуард виступив в Лондоні разом з проектом Astarta / Edwin в 2013.

Цікаві факти

  • В юності був журналістом тижневика Теленеделя.
  • Залишив Академію керівних кадрів на 5-му курсі, за 2 місяці до отримання диплому!
  • Грає на декількох музичних інструментах — гітара, фортепіано, акордеоні. Мріє навчитися грати на саксофоні.
  • Прекрасно готує — може приготувати і нагодувати не менше 50 осіб. Вже два роки дотримується вегетаріанства, але якщо вам потрібно приготувати картоплю — знає 34 рецепта приготування цього популярного овоча! Кулінарний коник відомого музиканта — крем-супи.
  • Захоплюється сільським господарством та вирощує фруктовий сад.
  • Добре грає в шахи.
  • Щодня віджимається від підлоги 100 разів, а вранці приймає крижаний душ. Обов'язково на Водохреща пірнає в ополонку.
  • У 2013 році музикант організував на свій день народження безпрецедентну акцію, замість святкування дня народження він попросив своїх друзів організувати збір коштів для Ніжинського інтернату для дітей з розумовими та фізичними проблемами розвитку.

*ДІЛЯ* Ми - Українці

4.05.2023

Різноплановий музикант, композитор та мультиінструменталіст ДІЛЯ, оголосив про вихід нового інструментального альбому під назвою "Музика для сну". Альбом складається з 7 треків, кожен з яких покликаний допомогти слухачам розслабитися і відпочити після важкого дня.

Альбом являє собою поєднання звуків природи та ніжних мелодій. Кожен трек ретельно продуманий для створення спокійної та розслаблюючої атмосфери. Вражаюча музикальність ДІЛІ не перестає дивувати, оскільки виконавець демонструє своє вміння створювати таку унікальну музику серед інших.

9.01.2023

ДІЛЯ разом з виконавицею Inna Astarta презентували тематичні пісні до Різдва під назвою "А у цім домку" та "Меланка".

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024