GREEN GREY

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

GREEN GREY

Green Grey — український російськомовний рок-гурт, має одну пісню українською та кілька англійською мовами.
Заснований навесні 1993 року в Києві. У творчому доробку гурту прослідковується суміш стилів та напрямків — фанк, рок, тріп-хоп, дабстеп. Самі учасники гурту жартома називають свій стиль «укр-попом» — за аналогією з «брит-попом». Візитівкою гурту стали пісні «Под дождём», «Мазафака», «Эмигрант», «Стереосистема», «Тот день».

Green Grey першими та двічі в історії української музичної індустрії отримали нагороду MTV Europe Music Awards у Лондоні (1996) та Берліні (2009). Першими серед українських музикантів підписали контракт з Pepsi (1996), почали виступати з ді-джеєм, влаштовувати супершоу з використанням спецефектів, піротехніки та сценічних трансформацій.

2003 року гурт відсвяткував 10-річчя концертом в Оперному театрі. Окрім акустичної гітари, рояля, симфонічного оркестра у виступі була партія оперної співачки Ірини Семененко, а також балетні партії і театральні мізансцени. Після виступу було видано DVD «Две Эпохи».

2009 року на святкуванні 15-річчя гурт влаштував сольний концерт у столичному Палаці Спорту.

2013 року Green Grey організували тур на честь свого 20-річчя і закінчили роботу над першим за 10 років студійним альбомом.

Склад групи за 20 років кілька разів змінився. Першим вокалістом до 1994 року був Михайло Смирнов (ех-«Банзай!», нині — «Монетний Двір»). З першого складу в колективі лишився лише автор музики і головний ідеолог групи Дизель (Андрій Яценко).

1994 року до гурту приєднався вокаліст Мурік (Дмитро Муравицький), який замінив Смирнова і разом з Дизелем був всі роки основним учасником (вокал, тексти пісень, музика) колективу. Також до складу Green Grey входять Валерій Дерев'янський (барабани) і DJ Хороший (mxtr).

Попередні учасники групи: Анатолій Вексклярський (DJ Толя, Jamix), бас-гітарист Петро Цимбал, DJ Shalom, DJ Ekspert, Ярослав Рева, Олександр Десятниченко, Андрій Середа, Юрій Мізинчук (ударник), Жан Яночкіна (клавішник).

Для групи 2018 рік почався з підготовки до майбутнього ювілею. І першим в низці святкових подій став акустичний перфоманс-концерт «Без електрики», який відбувся 31 березня в Києві. Дизель, Мурік і інші учасники групи в помаранчевих комбінезонах ув'язнених виконали головні за 25 років творчості хіти Green Grey в нових акустичних аранжуваннях. Запрошеним гостем стала співачка Alloise (Алла Московка - ex-Gorchitza), яка виконала з Green Grey пісні «Сонце і Місяць» і «Хто зна».
ідразу ж після концерту Дизель і Мурік знову закрилися в «Mazepa Studio», занурившись в роботу над піснями для нового альбому. Разом з саунд-продюсером Андрієм Мазепою Дизель зайнявся черговою зміною звучання групи і експериментами зі стилями. Паралельно з цим почалася активна підготовка до літніх фестивалях і осіннього туру по містах України.

2021 - реліз довгоочікуваного усіма альбому "Спичка" (рос.)

Дискографія

GREEN GREY
Глаз леопарда

17.11.2023

Пісня «Друже»  від Green Grey - це прониклива пісня про нас, про наше сьогодення, про наших друзів, яких з нами більше нема. Про силу й волю наших людей, про наших героїв і про вічну памʼять.

Героям Слава!

І Андрій Diezel Яценко, і Дмитро Murik Муравицький зазначають, що рішення перейти на український контент було повністю усвідомленим. І походить від того, що вони ідентифікують себе в першу чергу як українських артистів, а виконання всіх пісень українською є способом чітко показати, яку сторону вони обрали. Послухати пісню можна на зручній для вас цифровій платформі за посиланням https://bfan.link/green-grey-druzhe

 

11.08.2023

Сьогодні відбувся реліз україномовної версіі відомого хіта гурту - «Емігрант». Цей трек відкриває новий етап творчості гурту й вражає своєю мудрістю та силою слова.  

Нагадуємо, що 20 серпня, на обрії схилів Дніпра розкриється неповторний образ благодійного концерту та захоплюючої презентації україномовних треків від гурту GREEN GREY. Це перший виступ після повномасштабного вторгнення розкриє магію української мови і зазвучить заново чарівною поезію. На тлі золотого серпня цей благодійний концерт - не просто звукова гармонія, а акт доброти і взаєморозуміння.

Робимо добро музикою і наближаємо перемогу!

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024