*СЕРЁГА*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*СЕРЁГА*

Серьога - російський реп-виконавець білоруського походження, який прославився завдяки хіту "Чорний бумер".


Серьога (Сергій Пархоменко) народився 8 жовтня 1976 року в Гомелі (Білорусь).
Після закінчення школи він вступив до одного з мінських (Білорусія) університетів, але провчився в ньому всього два роки. Серьога кинув навчання, щоб продовжити навчання в Німеччині. За кордоном репер жив і навчався 5 років. Він вивчав політологію і економіку. Проживання в Німеччині зіграло важливу роль в творчому майбутньому виконавця. Через п'ять років, Серьога відправився додому з твердим наміром почати власну музичну кар'єру.

У 2002 Серьога створив перший випуск із циклу Спортивні частівки "Загибель Лялю". Через кілька місяців московська компанія "Моноліт" випускає максі-сингл під назвою "Загибель Лялю". Диск, який записав Серьога містив всього п'ять композицій і поширювався в Росії і Білорусії, але, незважаючи на це, моментально викликав у громадськості інтерес. Практично в цей же час мінський режисер Сергій Талибов зняв кліп на композицію Серьоги під назвою "Лялька". Звернувши увагу на те, що публіка не залишається байдужою до його творчості, Серьога вирішив продовжувати працювати в цьому напрямку. Восени 2003 року він завершив роботу над повноформатним альбомом "Мій двір: весілля і похорон". У лютому 2004 року Серьога з'явився на українському музичному телеканалі М-1 в проекті "Твій формат". Ефіри за участю виконавця користувалися популярністю. Репера навіть прозвали Слов'янським Емінемом.

Влітку 2004 року український режисер Володимир Якименко зняв в Києві кліп на пісню "Чорний бумер", презентація якого відбулася 15 вересня 2004 року. Ця пісня і кліп відразу ж були номіновані на нагороду MTV Russian Music Awards в категоріях кращий хіп-хоп проект року і кращий дебют року. Дебютний альбом Серьоги був успішним - тільки в Україні всього за чотири місяці було продано близько 200 000 примірників. До кінця 2004 року "Чорний бумер" став лідером хіт-парадів на телеканалах MTV, МУЗ-ТВ та на Першому каналі.

На початку 2006 року вийшов кліп Серьоги Мел Долі або пісня Тамерлана (пісня була написана для саундтреку фільмаДневной дозор).


У 2007 році американська компанія Rockstar Games, що займається розробкою комп'ютерних ігор, включила пісню Серьога King Ring в третій трейлер гри Grand Theft Auto IV. Також Серьога записав ексклюзивний трек для Grand Theft Auto IV, який називається Liberty City: The Invasion.

Крім творчості Серьога вирішив також зайнятися бізнесом у сфері модної індустрії. Компанія Kangol уклала з репером контракт на виробництво власної колекції головних уборів. Шість моделей кепок виходять з короною в кільці, знаком King Ring. Незабаром Серьога підписав контракт з відомим брендом RocaWear і почав представляти цю марку в СНД. Також у репера є власний KingRing Boutique в Києві.

У 2010 році Серьогу запросили в якості судді на вокальне шоу X-фактор на українському телеканалі СТБ. Три сезони шоу "X-фактор" Серьога займав суддівське крісло. Продюсував команду «Колективи», в 2011 році - команду «Старше двадцяти пяти», в 2012 році - команду «Хлопці», 2013 році - команду «Дівчата».

Влітку 2010 року Серьога став обличчям нової рекламної кампанії міжнародного туроператора Tez Tour. Виконавець виступив не тільки як актор, але і як автор сценарію і продюсер всіх рекламних роликів і білбордів.

Через шість років після попереднього альбому, 9-го грудня 2014 року, виходить 5-й альбом «50 відтінків Сірого». В альбом увійшло 11 треків. На п'ять композицій з альбому були зняті кліпи: «Лють», «Твій улюблений клоун», «Мій райдер», «Killing Me Softly (OST Гаджієв)», «50 відтінків Сірого».

22.12.2021

Легендарний хіт «Черный бумер» отримав нагороду від ZAYCEV.NET

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024