*DAKOOKA*

ОФІЦІЙНІ РЕСУРСИ

*DAKOOKA*

DAKOOKA – співачка, продюсер, музикант, композитор. Її музика – синтез тріп-хопу, інді, електроніки та етніки. У творчості співачки завжди щира музика та тексти, що внаслідок унікального звучання привабило до себе багатьох слухачів не лише в Україні, а й за її межами. DAKOOKA є саунд продюсером популярного серіалу «Перші ластівки». Завдяки своєму таланту та завзятості DAKOOKA є амбітною співачкою з власною манерою виконання та унікальним поглядом на музику.

Катерина Єрьоменко народилася 29 листопада 1993 року в Чернівцях, Україна. Наразі, проживаючи в Києві, співачка згадує про рідне місто як про затишне маленьке гніздечко, але у дитинстві Чернівці здавались Катерині величезним світом. Від страшної дійсності рятувала музика. Дівчинка сама попросила батьків відвести її на уроки фортепіано.

До 14 років Катерина співала у хорі музичної школи. Вчителька була ще хормейстером баптистського церковного об'єднання. Якось жінка запропонувала учням заради інтересу зазирнути на заняття. Як згадує DaKooka, вона сходила на репетицію 3 рази та зрозуміла, що така музика їй не близька. Але звідти дівчина забрала уроки багатоголосся.

У 16 років Катерина Єрьоменко долучилася до електронної музики. Її друг робив композиції у жанрі драм-н-бейс, що зіграло ключову роль у біографії співачки. Молоді люди випускали спільні пісні, їздили на рейви і навіть самі, будучи ще неповнолітніми, організовували музичні тусовки в Чернівцях.

Закінчивши музичну та середню школи, дівчина, як і хотіла її мама, вступила до Національного університету харчових технологій у Києві. Після кількох спроб опанувати «серйозну» професію DAKOOKA здалася і забрала документи, вирішивши повністю присвятити себе творчості.

У 18 років DAKOOKA, надихнувшись невдачами в особистому житті, написала першу пісню «Умри, если меня не любишь».

Композиції накопичувалися, у 2015 році злившись у повноцінну дебютну платівку «Radha», названу на честь богині кохання в індуїзмі. Те, що було текстами та мелодіями в голові, за 3 дні у тернопільській студії «Шпиталь Рекордс» перетворилося на самостійний альбом. У плей-лист увійшли 11 пісень англійською мовою, у тому числі Someone and No One, Better Be Alone, Coffee, і одна польською - Mnie Nie Ma.

Псевдонім народився легко: Кукой артистку називали друзі, а приставка «Да» з'явилася, коли потрібно було змінити ім'я поштової адреси.

"Radha" потрапила до топ-15 українських альбомів за версією інтернет-блогу LiRoom. DAKOOKA, отримавши схвалення слухачів та критиків, вирішила рухатися далі. Чстково на ривок її підштовхнув Іван Дорн, фактичний засновник української естради в очах світового слухача.

У липні 2016 року DAKOOKА, яка щиро вірить в ідею, що можна бути популярною і зі «вільною» музикою, випустила міні-альбом «Очень весело с моими друзьями» з 4 треками: «Про друзей», «Если бы я заново родилась, «Туша» та «Лиловая косатка».

Як правило, унікальні виконавці, які транслюють світу треки в жанрі вітч-хаус, андеграунд і тому подыбне, рідко прагнуть телебачення, але DAKOOKА в 2017 році спробувала штурмувати шоу «Голос країни». На "сліпих прослуховуваннях" дівчина виконала романс "Я ехала домой". Із 4 членів журі повернувся лише Потап, він же й забрав співачку в команду.

У листопаді 2017 року виконавиця презентувала міні-альбом «Гордо», до якого увійшли 6 пісень, а вже в середині 2018-го – повноцінну платівку «Герой».

Трек-лист «Героя» починається з цитати Йосипа Бродського «Не выходи из комнаты, не совершай ошибку» і продовжується схожими за мотивом піснями:«Обещай», «Знаешь», «Давай», «Навсегда». На противагу спокійним композиціям на фото для обкладинки DAKOOKА зображена побитою. Цей творчий хід виконавиця пояснила так: «Не буває героїв без травм, хоча б однієї»

Кліпи DAKOOKА - окремий витвір мистецтва. Дівчина може виступати в кадрі ніжною («Виходи из воды сухим»), войовничою («Стук»), стильною («Обещай»). Їй найбільше подобається відеоряд для пісні «Море».

3 серпня 2018 року Катерина поповнила дискографію міні-альбомом "Форма", який за рахунок танцювального ритму являє собою повну протилежність "Герою". У трек-лист увійшли 5 композицій

У лютому 2019 року DAKOOKA презентувала міні-збірку «Re_Edit» із «найулюбленішими піснями тих людей, які зі мною від самого початку» — так описує добірку сама співачка. Наново народилися треки «Умри», «Выходи из воды сухим», «Мало знала», «Руки твои» та «Давай, не ссы».

2021 був дуже плідним у творчості співачки.

У липні 2021 року DAKOOKA  презентує альбом "31006". Катя знову використовує нове звучання – і дуже вдало. 

У жовтні 2021 року співачка вирішує спробувати себе у ролі діджея і випускає відео - dj live set (on the roof), яке було добре сприйняте публікою.

Пізніше виходить VINYL "умри, если меня не любишь". Платівка є компіляцією переважно ранніх хітів співачки. Її музика – синтез тріп-хопу, інді, електроніки та етніки. Вініл також містить два ексклюзивні, раніше не опубліковані треки, один з яких на вірші Марини Цвєтаєвої. Платівка про боротьбу та переживання, злети та падіння, про сумніви та рішучість, любов та ненависть.

У грудні 2021 року виходить нова пісня "Заклинання", серія реміксів на неї та відеокліп. У відеокліпі співачка постає перед глядачами у десяти образах, які посилюють відчуття "Заклинання" та за якими дуже цікаво спостерігати. Кожен із образів – посилання на роботи відомих світових дизайнерів та будинків моди таких як: Ів Сен-Лоран, Джанні Версаче, Тьєрі Мюглер, Гуччі, Олександр Маккуїн та інші. Зміна образів – яскравий прояв концепції треку. Режисером кліпу "Заклинання"  стала сама Катя DAKOOKA. Кожен кадр і вбрання співачки продуманий настільки тонко і добре, що перегляд картини викликає безпосередньо естетичну насолоду та захоплення від того, як одна людина здатна так гармонійно і правдоподібно перевтілюватися. «Обери один із двох варіантів: «бути коханим» чи «кохати»? Я обираю перший», - лаконічно описує свою пісню незмінно чарівна DAKOOKА.

У січні 2022 року було видано компіляцію найкращих пісень, до якої увійшли найвідоміші хіти, написані в період з 2017 по 2021 рік. Цей період можна назвати етапом зростання та формування унікального стилю DAKOOKA. У піснях відчувається і передається слухачеві особлива атмосфера, глибоке посилення та буря емоцій, які переживала сама Катя в момент написання пісень.

Наразі у співачки готуються до виходу нові сингли та відео. Гастрольний графік DAKOOKA розпланований на місяці вперед – концерти по всій Європі та на великих фестивальних майданчиках.

*DAKOOKA* Ничего нет
*DAKOOKA* BIPOLYARKA 2.0
*DAKOOKA* BE42EP
*DAKOOKA* Rouge | Mood Video
*DAKOOKA* Пустоты до тошноты | Mood Video
*DAKOOKA* Бросай на обман | Mood Video
*DAKOOKA* Пушечный выстрел | Mood Video
*DAKOOKA* Да по дворам | Live Session
*DAKOOKA* Карманы | Mood Video
*DAKOOKA* Бери оружие | Mood Video
*DAKOOKA* Неинтересно | Mood Video
*DAKOOKA* Смех на губах | Mood Video
*DAKOOKA* Вижу тебя так | Mood Video
*DAKOOKA* Слова солгать | Mood Video
*DAKOOKA* Выходи из воды
*DAKOOKA* Минута
*DAKOOKA* Заклинание
*DAKOOKA* Заклинание
*DAKOOKA* JOSEPH BRODSKY
*DAKOOKA* Let me down
*DAKOOKA* Море
*DAKOOKA* Жива
*DAKOOKA* Sex
*DAKOOKA* Why
*DAKOOKA* Точка
*DAKOOKA* Дельфіни
*DAKOOKA* Помри якщо мене не любиш
*DAKOOKA* Присвячено Паші Лі
*DAKOOKA* Только ты

24.11.2023

Архітектор звуку та майстер емоційних переживань DAKOOKA випустила  нову пісню «Человек». 

«Человек» — гімн тим, хто за маскою міцності та впевненості приховує свій внутрішній біль. 

Силует сильної людини розчиняється у музичних хвилях, розкриваючи внутрішній світ, де кожен акорд — це крапля істини. 

Ця пісня дає слухачам ключ до розуміння, що іноді за людиною яка здається сильною , є людина, якій потрібно просто плакати.

Пісня «Человек» вже доступна на всіх стрімінгових платформах, запрошуючи поціновувачів музики у неповторну подорож людськими почуттями.

8.09.2023

Пориньте у пронизливий світ альтернативної музики, де відомі хіти DAKOOKA знаходять нове життя українською мовою. Цей альбом віддзеркалює біль і стійкість незліченної кількості українців, переміщених війною, передаючи чуттєві історії через захоплюючі мелодії. Через проникливі переклади DAKOOKA віддає шану своєму корінню, створюючи міст між своєю творчістю та спільним досвідом багатьох українців. "Біженка" є потужним свідченням незламності.

ДАКУКА: Я створила альбом "Біженка" у своїй студії в Берліні. Я написала і записала все сама. Як і завжди. Я відчувала і досі відчуваю неймовірний кайф від своїх пісень. Особливо українською мовою, вони звучать для мене більш емоційно. Правдивіше. Цей альбом створювався найдовше з усіх. Два роки мені подобалися мої переклади. А потім перестали. Я хотіла випустити цей альбом, і не хотіла...Останню пісню я написала місяць тому. Це пісня, яку я присвятила Паші Лі. Це стало найголовнішою причиною все ж таки випустити альбом.

 

Слухайте та додавайте до своєї музичної бібліотеки: https://bfan.link/dakooka-bizhenka

 

Придбати продукцію артиста
підписатись на новини
© 2018 - 2024